Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V ajdovskem Domu starejših občanov ostajajo dejavnosti za starejše

Dso Ajdovscina

V marcu se bodo stanovalci Doma starejših občanov v Ajdovščini iz sedanje preselili v novo stavbo. Ajdovska občina je zato na Ministrstvo za solidarno prihodnost že poslala predlog vsebin, ki bi jih v sedanjem domu radi izvajali.

Po besedah ajdovskega župana Tadeja Beočanina bodo to dejavnosti za starejše: ''Konkretno gre še vedno za vsebine s področja socialnega varstva starejših. Če nekoliko konkretiziram, so v tem objektu po našem predlogu predvideni prostori za Varstveno-delovni center Ajdovščina-Vipava tako za dnevno kot za bivalno enoto za 6 uporabnikov. Nadalje načrtujemo v objektu bivalne enote za starejše ljudi in pa tudi servisni center oz. oskrbni center za starejše, ki bi lahko oskrboval tako oskrbovana stanovanja, ki se bodo gradila v neposredni bližini, kot tudi oskrbovane hiše na podeželju.''

Poleg pomoči in oskrbe starejših pa bi v sedanjih prostorih lahko ostali skupna kuhinja za starejše, pranje oblačil, frizerske in pedikerske storitve in podobno.

Nove prostore pa bi pridobil tudi Varstveno-delovni center Ajdovščina – Vipava, ki se trenutno sooča z veliko prostorsko stisko, je povedala direktorica Ivana Lavrenčič: ''Na novi lokaciji v Domu starejših občanov v Ajdovščini bomo odprli novo enoto tako za dnevni program, torej storitev vodenje varstva zaposlitev pod posebnimi pogoji za 20 uporabnikov, kot novo stanovanjsko skupino za 6 uporabnikov. Ostajamo pa tudi na obstoječih lokacijah.''

Po izpraznitvi sedanjega doma starejših občanov bo ajdovska občina na vlado naslovila prošnjo za brezplačen prenos lastništva v skladu z zakonom o spodbujanju regionalnega razvoja. Glede na predvidene nove vsebine bo potrebno stavbo nekoliko prilagoditi, temeljita obnove pa ni potrebna, saj je bila dobro vzdrževana.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down