Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Ajdovščini zaradi premalo vpisa ne bodo izvedli načrtovanega programa nižjega poklicnega izobraževanja

Srednjasolavenopilon

Še danes imajo bodoči srednješolci možnost prenesti prijavo na drugo srednjo šolo ali v drug program. Na nekaterih programih se število prijav po zaključenem roku za vpis v srednje šole v primerjavi s predvidenimi mesti precej razlikuje, bodisi da je vpisa veliko preveč ali pa da ga je premalo. Podobno situacijo beležijo na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina. Letos so na pobudo ministrstva za vzgojo in izobraževanje razpisali program nižjega poklicnega izobraževanja Pomočnik v biotehniki in oskrbi, a ga zaradi premalo vpisa ne bodo izvedli.

Povedati želim, da smo v občini načrtovali izobraževanje na drugih področjih, saj je pogovor z gospodarstvom in občino v bistvu nakazoval potrebe po srednji strokovni tehnični izobrazi oziroma v povezavi s tehniko in živilstvom,“ pove ravnatelj Andrej Rutar, a do uresničitve takega programa še ni prišlo.

Ker je ministrstvo nakazalo, da je potreba po nižjem poklicnem izobraževanju zelo velika, so v Ajdovščini pristopili k pripravi programa Pomočnik v biotehniki in oskrbi. Vendar sta se na razpisanih 16 mest prijavila le dva kandidata. „Vpis je bil letos tak, da smo dobili samo dva in smo se z ministrstvom odločili, da pač tega tukaj ne moremo izvajati in nam bodo ta mesta letos odvzeli.“

Če pa se bo v bodoče pokazala potreba po uvedbi takega programa, imajo v že Ajdovščini pripravljeno podlago za njegovo izvedbo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down