Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Ajdovščini stopila v veljavo petletna strategija za mlade

V teh dneh je v Občini Ajdovščina zaživela Strategija za mlade, ki bo v veljavi nadaljnjih pet let. Ogledati si jo je moč na spletu, Mladinski svet Ajdovščina pa pripravlja tudi tiskano obliko v 150 izvodih.

Namen strategije je čim bolj pomagati mladim, pravi Katarina Ambrožič, vodja oddelka za družbene dejavnosti na ajdovski občini: ''V strategiji so obdelana področja, ki so bila tudi do sedaj. Gre za 7 področij: od izobraževanja, zaposlovanja, stanovanjske politike, participacije in informiranja mladih, mladinskega organiziranja, sociale in prostovoljstva do področja mobilnosti, prostega časa, družbeno-kulturnih dejavnost in športa.''

Namen strategije je tudi nadalje vzpostavljati dolgoročno sistemsko podporno okolje za razvoj mladinske politike in mladinske dejavnosti v občini Ajdovščina ter s tem zagotoviti pogoje za uspešno integracijo mladih v posamezne dele življenja lokalne skupnosti, predvsem pa spodbuditi čim hitrejše osamosvajanje mladih in njihovo aktivno družbeno participacijo v lokalnem okolju.

Posebna skrb je v tej luči namenjena stanovanjski politiki: "To je problem, ki pesti celotno državo, kar nekaj ukrepov je že, nekaj smo jih dodali. Upamo, da bomo pomagali izboljšati situacijo v stanovanjski politiki, izpostavil pa bi tudi na področju sociale in prostovoljstva ukrep organizacija dogodka za zbiranje sredstev za ogrožene mlade. S tem se bomo dotaknili meje, ki je med mladimi na žalost aktualna, tj. duševno zdravje, in upamo, da bomo pomagali tistim, ki najbolj potrebujejo pomoč.''

poudarja Lan Žvanut, predsednik Mladinskega sveta Ajdovščina. Strategija za mlade skupno zajema štirideset ukrepov, ki se bodo izvajali do leta 2028.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down