Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Ajdovščini nadgrajujejo čistilno napravo

Cistilna Ajd Splet

V Ajdovščini so se ob obetih večjega števila novih stanovanj in širitve obrtnih con pojavila tudi potreba po zmogljivejši centralni čistilni napravi. Sedanja je bila zgrajena na začetku 80. let prejšnjega stoletja, in sicer za 24.000 populacijskih enot. Pred dvajsetimi leti pa so jo prenovili in rekonstruirali tako, da je število populacijskih enot skoraj podvojeno.

V tej luči župan Tadej Beočanin zagotavlja, da nove centralne čistilne naprave na bodo gradili, saj zadostujeta investiciji v novo opremo, ki stav teku od lani oz. letos:

Eno je investicija v vpihovanje dodatnega kisika v bazene, druga investicija je vgradnja centrifuge na centralni čistilni napravi. Ocenjujemo, da pravzaprav dodatna nadgradnja ne bo potrebna.“

pojasnjuje župan Beočanin in dodaja:

Sama čistilna naprava je dimenzirana za 45.000 populacijskih enot, od tega jih pretežni del porablja industrija, pa vendar, glede na ugotovitve v letošnjem letu, glede na investicije, ki smo jih imeli v tem obdobju, vse kaže, da te kapacitete čisto zadostujejo.“

Obe omenjeni investiciji sta vredni okrog milijona evrov, v uporabo pa naj bi bili predani v prvi polovici letošnjega leta.

FOTO: Splet Komunala Ajdovščina

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down