Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Ajdovščini hiše za mlade družine bližje uresničitvi

Ni še dolgo, kar je slovensko in primorsko javnost vznemirila novica, da bodo v ajdovski občini gradili 50 stanovanjskih hiš za mlade družine za ceno 50.000 evrov. O projektu se že nekaj časa ne govori več, vendar župan Tadej Beočanin pravi, da na njem še vedno delajo.

"Smo v fazi kalkulacije, javno naročilo za projektiranje teh objektov je že oddano, te kalkulacije, ureditve terena nam bodo pokazale, za katero rešitev se bomo odločili, vsekakor želimo zagotavljati tisto, kar smo napovedali, torej dejansko hiše za 50.000 evrov. Verjamem, da bomo lahko v kratkem poročali tudi o tem, da je vloga za gradbeno dovoljenje bila oddana."

Najprej bodo ponudili hiše, ki bodo zgrajene v Dobravljah.

"Govorimo samo o eni lokaciji, na kateri so sedaj variantne možnosti izvedbe, konkretno o varianti v Dobravljah, kot prvi lokaciji, ki jo bomo v okviru tega projekta speljali. Na tej lokaciji je predvidenih sedem tovrstnih objektov, mogoče je testna faza tovrstnega projekta. Za večje območje, se pravi večjo količino hiš, je pa predvideno v mestu Ajdovščina, kjer pa moramo v bistvu še določene spremembe, vezane na občinski prostorski načrt zapeljati"

Cena pa bo ostala kljub podražitvam gradbenega materiala in storitev enaka, kot je bila prvotno obljubljena, 50.000 evrov.

"Še vedno vse sile usmerjamo v to, da bomo to lahko to tudi zagotovili vsaj s pilotnim projektom."

Po pridobitvi vseh dovoljenj bi se gradnja prvih hiš za mlade družine tako lahko začela morebiti že prihodnje leto.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down