Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nova usposabljanja za podjetnice začetnice

SPOT Svetovanje Goriška vabi na usposabljanja ABC podjetništva. Namenjena so vsem potencialnim podjetnikom, s posebnim poudarkom na podjetnicah začetnicah.

''Cilj teh usposabljanj je opolnomočiti vse podjetnike začetnike, s poudarkom na podjetnicah začetnicah, s strokovnimi vsebinami na začetku njihove poslovne podjetniške poti,'' je uvodoma povedala koordinatorka projektov na RRA ROD Ajdovščina Andreja Vister.

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi letos objavila Natečaj za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev podjetnic začetnic. Nanj se bodo lahko prijavile vse podjetnice, ki so svoje podjetje ustanovile v lanskem letu ter na istem natečaju še niso prejele spodbude, in podjetnice, ki nameravajo podjetje ustanoviti letos, do dneva oddaje vloge na natečaj, ki bo potekal predvidoma konec maja.

Za prijavo na natečaj bo potrebno pridobiti potrdilo o uspešno opravljenem usposabljanju ABC podjetništva. Slednje poteka v petih modulih, začnejo se 5. marca, zaključijo pa po velikonočnih praznikih v začetku aprila: ''Dobimo se vsak teden, in sicer v torek in sredo, obakrat po 3 ure, in začnemo s prvim modulom, ki je Začetek podjetniške poti, potem imamo Preverjanje poslovne ideje, v tretjem modulu imamo Osnove trženja, potem se v četrtem modulu ukvarjamo z digitalizacijo poslovanja, peti modul pa obravnava pravno-formalne vidike delovanja podjetja,'' doda sogovornica. Vsak modul bo trajal 8 šolskih ur in zajema tako predavanja in delo v skupinah kot tudi delo na terenu in doma. Vsi moduli bodo potekali on-line.

Prijave so možne do zapolnitve mest s pomočjo obrazca, ki je dostopen na spletnih straneh RRA Severne Primorske Nova Gorica in ROD Ajdovščina.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down