Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Upravljanje Kajak centra Solkan pod drobnogledom

Pri novogoriških svetnikih je poročilo nadzornega odbora glede upravljanja Kajak centra Solkan vzbudilo določeno zaskrbljenost in dvome, zato bodo temu posvetili posebno obravnavo na prihodnji seji mestnega sveta.

Prejšnji teden pa je predsednica odbora Tjaša Harej Pavlica povedala, zakaj so vzeli ta center ob Soči pod drobnogled:

Pogodba o upravljanju Kajak centra je bila med Mestno občino in Javnim zavodom za šport Nova Gorica sklenjena leta 2007 in določa med drugim pogoje oddajanja KC Solkan v najem. Dobra tri leta kasneje je Zavod sklenil sporno pogodbo za nedoločen čas s Kajak klubom Soške elektrarne, ki mu je te objekte oddal v uporabo za znesek, ki ne pokriva obratovalnih stroškov, Zavod pa nosi stroške vzdrževanja, obratovanja in skrbi za redno vzdrževanje. Katera priporočila je še podal nadzorni odbor?

Direktorica novogoriškega zavoda za šport Aleksandra Fortin se zaveda zatečenega stanja na tem področju. Kako je pristopila k iskanju ustreznih rešitev?

Predsednik sveta zavoda Gabrijel Fišer je glede morebitnega oškodovanja občinskega proračuna dejal, da je to zaenkrat hipoteza, ki se pa lahko izkaže za resnično. Katere poteze je že potegnila Fortinova?

Deli z drugimi:
Aktualno

Rentni odkup stanovanja kot pomoč pri nizkih pokojninah? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

STARTUP STUDIO: Uspešno črpanje EU sredstev

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down