Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Upravljanje Kajak centra Solkan pod drobnogledom

Pri novogoriških svetnikih je poročilo nadzornega odbora glede upravljanja Kajak centra Solkan vzbudilo določeno zaskrbljenost in dvome, zato bodo temu posvetili posebno obravnavo na prihodnji seji mestnega sveta.

Prejšnji teden pa je predsednica odbora Tjaša Harej Pavlica povedala, zakaj so vzeli ta center ob Soči pod drobnogled:

Pogodba o upravljanju Kajak centra je bila med Mestno občino in Javnim zavodom za šport Nova Gorica sklenjena leta 2007 in določa med drugim pogoje oddajanja KC Solkan v najem. Dobra tri leta kasneje je Zavod sklenil sporno pogodbo za nedoločen čas s Kajak klubom Soške elektrarne, ki mu je te objekte oddal v uporabo za znesek, ki ne pokriva obratovalnih stroškov, Zavod pa nosi stroške vzdrževanja, obratovanja in skrbi za redno vzdrževanje. Katera priporočila je še podal nadzorni odbor?

Direktorica novogoriškega zavoda za šport Aleksandra Fortin se zaveda zatečenega stanja na tem področju. Kako je pristopila k iskanju ustreznih rešitev?

Predsednik sveta zavoda Gabrijel Fišer je glede morebitnega oškodovanja občinskega proračuna dejal, da je to zaenkrat hipoteza, ki se pa lahko izkaže za resnično. Katere poteze je že potegnila Fortinova?

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down