Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Telefoni goriških avtokleparjev pregorevajo, v enem dnevu prejeli celo več kot 1000 klicev

razbito steklo carglass

Neurje s točo ni samo odkrivalo streh, prizaneslo ni niti osebnim vozilom. Vetrobranska in druga stekla so te dni na Goriškem najbolj iskana stvar.

Telefoni avtokleparjev pregorevajo, pojasni Uroš Knez, vodja prodaje in marketinga na Carglassu: ''Mi smo samo v enem dnevu prejeli več kot 1300 klicev, ki se pa še kar nadaljujejo. Govorimo o parih tisoč vozilih, ki so bila poškodovana, verjetno je celo še več kot 1500 stekel. Neurje je bilo neverjetno, nekaj takega v 10 letih nismo še doživeli.''

Škode je v eni noči nastalo tako veliko, da je primerljiva s tisto, ki v normalnih okoliščinah nastane v pol leta, povpraševanja pa je toliko, da tudi če bi bilo v klicnem centru 50 zaposlenih, se ne bi uspeli javiti na vse klice.

Kleparji, ki so imeli že pred neurjem polne roke dela, takšnega pritiska še nikoli niso čutili, dela pa je za več mesecev, tako da je že nastala tudi dolga čakalna vrsta: ''Težav s samo dobavo stekel nimamo, saj imamo vsa stekla za vsa vozila na zalogi. Večji izziv je število povpraševanj, zaradi katerega je čakanje na termin tisti glavni problem. Več kot sedaj naredimo, ne moremo. Vse razpoložljive vire in naše serviserje smo poslali v Novo Gorico.''

Tako so v Novo Gorico prispeli tudi kleparji iz drugih Carglassovih poslovalnic po Sloveniji, večinoma iz Kopra in Ljubljane, delali pa bodo tudi čez vikende. Za konec Knez prosi stranke za potrpežljivost, a hkrati obljublja, da bodo pri Carglassu storili vse, da bodo hitro, a zanesljivo zamenjali poškodovana stekla. Polne roke dela imajo v teh dneh tudi zavarovalnice. Morda tudi zaradi tega, ker je bilo precej poškodovanih vozil popolnoma nezavarovanih, razkrije Knez.

(Foto: ifix.si)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Maša Klavora in Mihael Uršič

Preberi več

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down