Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Z mesta predsednice Medobčinskega društva prijateljev mladine za Goriško se poslavlja Iva Devetak

Iva Devetak
Foto: Zveza prijateljev mladine Slovenije

Včeraj je svoj tretji in zadnji mandat v funkciji predsednice Medobčinskega društva prijateljev mladine zaključila Iva Devetak. V svoji dolgoletni pomembni vlogi v vodstvenih organih si za največji uspeh šteje to, da je organizacija stala in obstala.

Veliko je bilo namreč dogodkov pod njihovim okriljem, za katere niso imeli večjih finančnih sredstev ali ustrezne politične podpore, so pa bile zato njihove vsebine, ki so jih znali prilagajati potrebam, toliko bogatejše: ''Ime Zveza prijateljev mladine obstaja od leta 1953, ampak če pogledam nazaj, sama sem začela leta 1982. Ime je ostalo, ampak vsebine smo dejansko prilagajali potrebam ciljne skupine, naša glavna ciljna skupina pa so otroci in njihove družine.''

Kasneje so uspeli prepričati podpornike, donatorje in finanserje. To je pripeljalo do tega, da organizacija danes velja za transparentno in eno najpomembnejših pri skrbi za otroke, pripisuje se ji vlogo zagovorništva, ko je govora o socialno ranljivih skupinah.

''Prepričana sem, da bodo mladi, ki so prevzeli vodenje te organizacije, znali nadaljevati vse to, kar smo zastavili, in dodati neko višjo dodano vrednost bodisi na vsebinah bodisi na načinu dela in kvaliteti, kajti kvantiteto imamo, kvaliteto pa še vedno lahko popravimo, vedno jo lahko izboljšamo v prid našim uporabnikom.''

Kot dodaja za konec, s ponosom in veseljem predaja štafeto mlajšim, njeno vlogo je prevzela (zdaj že nekdanja podpredsednica) Maja Peršič. Devetakova pa ne povsem odhaja, saj so ji zaupali upravljanje počitniškega doma Triglavska roža v Trenti.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down