Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Stanovalci Doma na Krasu prihajajo tudi na Goriško

Iz Doma na Krasu bodo v nove stanovanjske skupnosti še do konca februarja prihodnjega leta preselili nove stanovalce. Nekateri starejši uporabniki s posebnimi potrebami se bodo preselili tudi na Goriško, je povedal direktor Doma na Krasu Goran Blaško.

"Trenutno imamo kupljenih pet stavb pa dve v Renčah, se pravi, da Goriška ostaja nekje na sedem, maksimalno osem, ker se pogovarjamo še za eno stavbo naših stanovalcev, ki jo nameravamo odkupiti, tukaj so naši stanovalci in še občina, glede na to, da so naši uporabniki, je treba lastniška razmerja oziroma finančna razmerja urediti."

Tako velike stanovanjske skupnosti naj bi bile najbolj optimalne.

"Po izkušnjah v tujini, pa tudi gledano na samo organizacijo dela pa tudi iz ekonomskega vidika bi bilo idealno po 50 ljudi na območje."

Po Divači in Goriški bodo novo stanovanjsko skupnost uredili tudi na območju Postojne in Pivke, kar je za stanovalce najboljše.

"Tako da bi v bistvu imeli nekako tri zaključena območja, ker je potem za nas to sprejemljivo tudi z vidika organizacije dela in finančno. Za stanovalce je pa po drugi naselitev. Kot smo rekli: naša osnovna maksima je: blizu, vendar je skupaj. In v končni fazi to potem pomeni, da ljudje, kjer so naseljeni, ne gre spet za to da jih damo skupaj in je v bistvu v končni fazi za nas zelo pomembno, da imajo neko osnovno funkcijo in da se čim bolj normalizira njihovo življenje."

Ob ten pa na Občini Sežana že razmišljajo, kako bi napolnili prostore sedanjega Doma na Krasu, namenjenega odraslim osebam s posebnimi potrebami, ki bodo po preselitvi stanovalcev ostali prazni.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down