Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Športni center Šempeter-Vrtojba potreben celovite, drage in dolgotrajne prenove

Športni center Šempeter-Vrtojba je potreben celovite in dolgotrajne prenove. Dotrajani objekt je občina od podjetja Intra Lighting odkupila leta 2020 in vanj vložila okoli 360.000 evrov, da lahko stavba samostojno obratuje, da je varen in da izpolnjuje vse pogoje, ki jih nalagajo predpisi.

''Objekt je do neke mere že dotrajan, tudi ne ustreza modernim standardom za izvajanje športnih in drugih prireditev, pa tudi za športno in rekreacijsko vadbo, poleg tega gotovo ne ustreza pogojem javnih stavb za učinkovito rabo energije. Glede na to, da se vedno znova kažejo potrebe po vlaganjih, smo pripravili celovito rešitev v smislu dokumenta DIIP (Dokument identifikacije investicijskega projekta, op. p.),'' je povedal župan Milan Turk.

Na občini se zavedajo, da vseh del ne bo moč urediti naenkrat, sploh pa v kratkem času ne. Prenova kliče po izdatnih sredstvih, po ocenah bo stala več kot 5 milijonov evrov, zato že razmišljajo o prijavi na državne razpise: ''Že lani je Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport napovedalo znatna vlaganja in javne razpise za prenovo športne infrastrukture v lasti občin. Moramo še videti, kakšni bodo pogoji, verjetno bomo naše namere tudi predstavili ministrstvu, ki je pristojno za šport. Ko in če bodo ustrezna sredstva na voljo, se bomo zagotovo na razpis prijavili.''

V Dokumentu identifikacije investicijskega projekta (DIIP) so sicer navedli nekatere terminske roke, potrebno pa je pripraviti še projektno dokumentacijo, prijaviti dodatno investicijsko dokumentacijo, sledi pridobitev gradbenega dovoljenja.

Vse terja nek svoj čas, a ne pričakujejo večjih zapletov: ''Ta prenova, ki je kar obsežna, če bi danes imeli sredstva na voljo, bi bila končana nekje v letu 2028 ali 2029. Kot pravim, mi smo projekt nastavili dovolj široko, da nam ga ne bo treba vsakih nekaj mesecev prenavljati, zagotovo pa bo to potekalo fazno in ko bo bolj znano, kakšna sredstva bodo na voljo, bo znan obseg del in tudi natančni časovni roki.''

Objekt, s katerim upravlja Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladino Šempeter-Vrtojba, bo do začetka del nemoteno obratoval.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down