Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Skrite simbole Pomnika miru na Cerju boste po novem raziskovali s posebno igro

Na Cerju so se odločili, da bodo obiskovalcem ob ogledu Pomnika miru še dodatno popestrili doživetje. V ta namen so predstavili novo igro, primerno za vse generacije, oz. kot so jo poimenovali, trajnostno zasnovano poučno igrifikacijo.

''Leta 2023 je obletnica, ko je Pomnik miru na Cerju svoja vrata odprl za javnost. Ob tej priložnosti smo lansirali novo turistično doživetje - odkrivanje skritih simbolov Pomnika miru, ki je namenjeno družinam, parom in ima močno poučno noto ter je zelo trajnostno zasnovano, hkrati pa je velik poklon arhitektu Darku Likarju, ki je v arhitekturo zgradbe in detajle v notranjosti vpel številne arhaične simbole, ki nas povezujejo s starimi civilizacijami,'' je povedala direktorica Javnega zavoda Miren Kras Ariana Durnik.

Ravno te simbole bodo mlajši in starejši, domači in tuji obiskovalci iskali v sami zgradbi in notranji opremi Pomnika. Poleg vsakega simbola bo posebna škatlica, ki jo bodo morali odpreti s kodo, ki jo prejmejo na samem začetku, v njej pa dobijo večjo puzlo, povezano s točno določenim simbolom in s pomočjo katere na koncu sestavijo sliko.

Igro je oblikovala Nika Šuligoj oz. javnosti bolj poznana pod svojim podjetniškim imenom Nika Špika: ''Simboli Pomnika miru se skrivajo po celotni stavbi, od vhoda do glavne dvorane, v vsakem nadstropju, tudi v kleti. Obiskovalci, ki si želijo raziskovanja, raziščejo celotno arhitekturo. Ne dobijo vsega v enem prostoru, ampak morajo raziskovati in se poglobiti v sam Pomnik.''

Od 26 simbolov, ki jih skriva pomnik, so jih za igro izbrali 12 najbolj izstopajočih. Ideja se je rodila spomladi, ko so se na sestanku pogovarjali, kako bi lahko dopolnili vsebine, namenjene obiskovalcem. Javnosti bo prvič predstavljena 7. decembra na enemu izmed šestih prazničnih dogodkov v Destinaciji Miren-Kras.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down