Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Sezona obiska Tolminskih korit se zaključuje v nedeljo

Tolminska Korita
Foto: uspešna.si

Tolminska korita, ki spadajo med najbolj priljubljene turistične destinacije na našem koncu, bodo predvidoma odprta do te nedelje, 19. novembra, vsak dan med 9. in 15. uro.

Letošnja sezona je bila zadovoljiva, pove vodja Tolminskih korit Mia Kokošin: ''Obisk je bil približno enak kot v preteklem letu, tj. 100.000 obiskovalcev.''

Letošnja novost je bila omejitev obiska. Ogled tolminskih korit si je bilo potrebno namreč predhodno rezervirati. S tem so dosegli želeni učinek: ''Zaradi velike gneče v visoki turistični sezoni, ki je bila predvsem med 10. in 14. uro, smo se odločili, da je potrebna omejitev obiska, s čimer bi se pritisk razporedil čez cel dan. S to omejitvijo 200 obiskovalcev na uro smo letos dosegli razbremenitev vstopne točke, razbremenitev same soteske in posledično tudi lepšo izkušnjo obiskovalcev, ki so lahko res uživali.''

Zaradi tega so bila potrebna razna usklajevanja in spremembe, največji problem pa je bil, da obiskovalci za omejitev obiska niso vedeli, zato je prihajalo do težav in prometnih zastojev na cestah, ki vodijo do Tolminskih korit.

''Želje za prihodnjo sezono so, da bi se čim bolj izognili težavam v prometu. To se lahko zgodi, ko bodo obiskovalci že vnaprej vedeli, da je potrebno vstopnico za obisk rezervirati, zato bo veliko dela predvsem z informiranjem po raznih kanalih,'' zaključi Kokošinova.

Nova sezona Tolminskih korit se bo začela predvidoma marca, do takrat pa so za večjo varnost obiskovalcev potrebna razna vzdrževalna dela, med katera v večji meri spada pregled vseh varovalnih mrež, morebitna njihova sanacija in postavitev dodatnih na določenih mestih.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down