Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Šest gradbišč na območju železniške postaje prinaša spremembe prometnega režima

Konrad Promet Zelezniska Gradbisca

V februarju se bodo na območju železniške postaje v Novi Gorici začela dela na kar šestih gradbiščih, kar prinaša začasne spremembe prometnega režima, med drugim tudi premik postajališča mestnega avtobusa.

Gre za projekte različnih investitorjev: prenovo Trga Evrope in treh ulic t. i. Fabianijevega trizoba na italijanski strani meje vodi EZTS GO, prenovo železniške postaje, izgradnjo podhoda pod tiri in umik nekaterih tirov vodi Direkcija za infrastrukturo, prenovo objektov skladišča (za projekt EPIC) in nekdanjega pomožnega objekta slovenskih železnic (Za projekt Super 8) pa novogoriška mestna občina.

Ključno je to, da smo danes pojasnili, da vsi stremimo k temu, da bi bile omejitve v smislu prometa in druge s tem povezane težave čim manjše. Imamo zagotovitev DRSI, da kar se tiče posegov na območju železniške postaje ta ne bo vplival na promet v smislu potrebnih zapor.“

pojasnjuje novogoriški župan Samo Turel. Zapore pa bodo potekale zaradi posega na Trgu Evrope. Tudi za te se bodo potrudili, da bodo minimalne, poudarja Turel.

V določenem delu pa bo seveda ta cesta zaprta za ves promet. Ta zapora je predvidena v drugi polovici leta 2024. Kar se tiče občinskih investicij: Super osmica in Epic – gre za rekonstrukcijo oz, prenove, zato nekih bistvenih posegov v promet v zvezi s tema dvema investicijama ne predvidevamo.“

Kako bo v času gradnje z dostopom do železniške postaje?

Vsi dostopi do železniške postaje bodo. Dostop za dostavo in prehod čez sam trg in potem vzdolž celotne Kolodvorske bo za čas gradnje, vsaj v prvem polletju zagotovljen. Mogoče bodo občasno potrebne delne zapore oziroma izmenično usmerjanje prometa. Vendar bomo, kar bo v naši moči, te zadeve minimalizirali,“ dodaja Tomaž Konrad, pomočnik direktorice EZTS GO.

Dostop za potnike do železniške postaje bo torej ves čas gradnje mogoč, parkirišča bodo omogočena pred železniškim zdravstvenim domom. Je pa že znano tudi to, da bo v času zapore prometa začasno ukinjena postaja mestnega avtobusa na območju železniške postaje, premaknjena bo na Erjavčevo ulico. Župan priporoča občanom, naj spremljajo javne objave.

Začetek del na Trgu Evrope in Fabianijevemu tridentu treh ulic je predviden prvi ali drugi teden v februarju, konec pa v novembru, medtem ko bo DRSI dela na poslopju železniške postaje začela 1. februarja, zaključila pa januarja prihodnje leto. Občinski del prenove se predvidoma začenja konec marca.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down