Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Še letos uresničenih 5 projektov po izboru občanov

Mestna Občina Nova Gorica Stavba 1

Prihodnji dve leti bo v Mestni občini Nova Gorica izvedenih 40 projektov, ki so jih izbrali občani na letošnjem glasovanju v participativnem proračunu. Kateri predlagani so najbolj prepričali občane? Gre za pisan nabor, se pa nanašajo na obnove športnih igrišč, turistično signalizacijo, obnovo objektov, v katerih delujejo društva oziroma krajevne skupnosti, opremo za prostore za druženje krajanov, in podobno.

Skupno je glasovalo 2077 občanov, je povedala Nika Testen, koordinatorka projekta na mestni občini: ''Mi smo z odzivom kar zadovoljni. Moram reči, da so se na terenu krajevne skupnosti zelo aktivirale pri glasovanju za svoje projekte. Najbolj so se pa pri glasovanju aktivirali krajani v območju 5 - to so Krajevne skupnosti Osek-Vitovlje, Ozeljan-Šmihel in Šempas.''

Od skupno 40 izglasovanih bo tudi 14 projektov mladinskih. Letos je bilo za participativni proračun namenjenih 600.000 evrov, porabljena bo večina, 41.000 evrov preostanka bo služilo kot rezerva v primeru povišanja cen pri izvedbi izglasovanih projektov.

Še v letošnjem letu jih bodo uresničili pet, po enega na območje, ostale pa v prihodnjih dveh letih. Prvič je glasovanje potekalo preko spletne platforme na spletni strani Mestne občine Nova Gorica: ''Nekaj težav je bilo, ampak smo dežurni na Mestni občini in dežurni po krajevnih skupnostih v tednu dni bili v pomoč prav tem, ki niso znali sami glasovati doma preko spletne platforme. Načeloma, glede na rezultat in glede na odziv občanov pri glasovanju, je tudi to zelo dobro steklo,'' zaključuje Testenova.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down