Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

S predstavitvijo Da Vincijeve poti naredili vtis na odločevalce

Vipavski župan Anton Lavrenčič se je vrnil s Poljske, kjer se je udeležil Foruma Kulturnih poti Sveta Evrope. Tam je potekala predstavitev nove kulturne poti Leonarda da Vincija, ki letos kandidira za uvrstitev med izbrane in potrjene poti. Občina Vipava  namreč skupaj s partnerji gradi novo zgodbo, ki bo pomembno prispevala k razvoju kulturnega turizma v Vipavski dolini. Da Vinci je bil 6 dni v Vipavi in prav to je izhodišče za Leonardovo pot je povedal Lavrenčič:


Leonarda bi radi  umestili v Vipavo in Slovenijo, pravi župan. Kdaj bo muzej zaživel je težko predvideti, zagotovo pa je, da bo prostor dobil v kapeli v Lanthierjevem dvorcu, kjer so danes prostori TIC-a. Kot pravi župan naj bi uredili razpršeni muzej, kjer naj bi


Evropske kulturne poti predstavljajo potovanje skozi prostor in čas in prikazujejo, kako dediščina različnih držav in kultur Evrope prispeva k skupni in živi kulturni dediščini. Te poti omogočajo raziskovanje bogate kulturne raznolikosti Evrope ter promovirajo dialog med različnimi narodi in skupnostmi.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down