Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Prvi letošnji sneg tudi pobelil tudi ponekod na Goriškem

Zvečer je na Primorskem zapihala burja, sunki so ponoči dosegali hitrost med 100 in 120 kilometrov na uro, prva pošiljka snega v tem letu je znova pobelila tudi višje kraje na Goriškem.

Med drugimi Lokve in Goro, kjer je ponekod zapadlo tudi do 40 centimetrov snega, je povedal jan Vidic iz Komunalno – stanovanjske družbe Ajdovščina. „Težav trenutno ni, ceste so splužene, naši kooperanti, ki to izvajajo po Gori, so delo izvajali ponoči in v zgodnjih jutranjih urah, zapadlo je približno, na nekaterih lokacijah od 10 do 15 centimetrov, na drugih tudi do 40 centimetrov snega, težave bi lahko delala burja, dela zamete, vendar so tudi to naši kooperanti rešili.“

Zaradi močnih sunkov burje je bila sicer tudi zaprta primorska avtocesta. Še vedno je na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami. Na cesti Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič pa velja prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike. Prelaz Vršič je zaradi zimskih razmer zaprt.

(Foto: cestna kamera, Col)

Deli z drugimi:
Aktualno

December vabi k stiku s seboj - četrtek ob 11.00 uri

Preberi več

Ste pripravljeni dati kakšno drvo manj na ogenj? Sreda ob 11.00 uri

Preberi več

Dobredelni praznični izzivi za Metko ❤✨

Preberi več
Kam na Goriškem?
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down