Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Prva dela na tirih novogoriške železniške postaje v začetku februarja

Zelezniska Tiri

Na območju novogoriške železniške postaje se v tem letu obetajo obsežna dela. Trenutno so v teku tista pripravljalna, terenski posegi, ki bodo vidni tudi mimoidočim, pa se bodo pričeli v začetku februarja.

Decembra je bila sklenjena pogodba med Direkcijo RS za infrastrukturo in izvajalci del za nadgradnjo železniške postaje, v roku 13 mesecev od uvedbe izvajalcev pa morajo biti dela po pogodbeni obveznosti zaključena. Časovnica torej predvideva zaključek del tik pred pričetkom Evropske prestolnice kulture februarja prihodnje leto.

''Trenutno so v teku aktivnosti za organizacijo gradbišča in potrebne dostopne poti, dobava in priprava materiala, ki je potreben za pričetek del, ki se bodo konkretno začela v začetku meseca februarja. Takrat se bodo konkretno začela dela na določenih postajnih tirih, za katere imamo trenutno odobrene zapore,'' je povedal Darko Megla, vodja projekta na Direkciji za infrastrukturo.

Predvidena je tudi gradnja peronske infrastrukture, podhoda pod vsemi postajnimi tiri, ki ga investira tudi Mestna občina Nova Gorica, obnova postajnega poslopja in ureditev parkirišča za uporabnike storitev javne železniške infrastrukture.

''V okviru nadgradnje postaje si je Direkcija RS za infrastrukturo uspela zagotoviti tudi finančna sredstva v višini 43 milijonov evrov iz načrta za okrevanje in odpornost, tako da bo večji del investicije nadgradnje Železniške postaje Nova Gorica sofinanciran tudi s temi sredstvi,'' dodaja Megla.

Na direkciji aktivno sodelujejo z Mestno občino Nova Gorica, ki na tem območju predvideva svoje aktivnosti v sklopu EPK.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down