Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pomoč na domu v Šempetru in Vrtojbi s februarjem malenkost dražja

S februarjem se bodo storitve pomoči na domu v Šempetru in Vrtojbi podražile. Za t. i. efektivno uro dela v občini bo novogoriški Dom upokojencev, ki to obliko oskrbe starejših nudi na vsem ožjem Goriškem, prejel 27 evrov in 44 stotinov.

Kot pravi župan Milan Turk, ne gre za drastično spremembo: “Cena se je malenkost spremenila zaradi pač spremenjenih stroškov – se je malenkost povišala. Dejstvo je, da se je v stroške vključilo tudi še pol dodatnega zaposlenega, oskrbovalke, kar pomeni, da bo ta storitev za uporabnike tudi bolj dostopna.”

Namesto petih oskrbovalcev s polnim delovnim časom in enega s polovičnim, bo po novem v tej občine šest “polno zaposlenih” delavcev. Vsak od njih bo pri uporabnikih prebil predvidoma 105 ur na mesec, skrbeli pa naj bi v povprečju za 72 starostnikov.

Vendar slednji višjih stroškov ne bodo občutili: “Po drugi strani pa uporabniki ne bodo občutili povišanja, ker bo razliko pokrila občine iz proračuna. Ta razlika tudi danes ni bila zelo visoka.”

Ura oskrbe v Občini Šempeter-Vrtojba bo uporabnike še naprej stala 4 evre oziroma 40 ali 50 odstotkov več ob nedeljah oziroma praznikih. Tudi za občino pa strošek ne bo znatno višji, saj se je ura storitev podražila zgolj ta 11 stotinov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down