Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

"Pomanjkanje delovne sile je naša nova stalnica"

Konec lanskega decembra je bilo na novogoriški območni službi Zavoda za zaposlovanje registriranih dobrih 1.600 oseb, kar je za skoraj 300 oseb manj kot leto poprej. V primerjavi s predhodnim mesecem se je registrirana brezposelnost znižala za nekaj več kot 2 odstotka. Ob koncu decembra je bil povprečni čas brezposelnosti 23 mesecev, kar je nekoliko manj od državnega povprečja. Podatki zavoda torej kažejo na to, da se je v lanskem letu nadaljevalo ugodno gibanje brezposelnosti, na novogoriškem zavodu za zaposlovanje ocenjujejo, da bo letos brezposelnost upadala nekoliko manj kot lani. Obeta pa se tudi nekaj izzivov:

Vsekakor je primanjkljaj kadrov trenutno eden izmed največjih izzivov, s katerim se srečujemo, zato bomo na zavodu veliko pozornosti tudi v letu 2024 namenili aktivnostim za zmanjšanje strukturnih neskladij in pa pomoči gospodarstvu.“

izpostavlja Urška Domnik iz novogoriške območne službe zavoda za zaposlovanje.

To pomeni, da bodo še naprej organizirali različne zaposlitvene dogodke doma in v tujini z namenom, da bi povezali iskalce zaposlitve in delodajalce.

Prav tako si bomo še naprej močno prizadevali za krepitev sodelovanja in partnerstev z različnimi deležniki na trgu dela. Mednje sodi tudi vzpostavitev Svetov partnerjev, s pomočjo katerih bomo na sistematičen način zagotavljali okvir partnerskega povezovanja na nivoju vseh območnih služb v Sloveniji z združenji, zbornicami delodajalcev, šolstvom, sindikati, lokalno skupnostjo in tako naprej.“

Veliko pozornosti bodo namenili tudi pomoči ranljivim skupinam, ki so prijavljene v njihovih evidencah brezposelnih oseb, pravi Urška Domnik in dodaja, da je pomanjkanje delovne sile nova stalnica, na katero se bo treba prilagoditi in jo sprejeti.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down