Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Podpisano pismo o nameri za ustanovite EZTS Kras-Carso

Ezts Kras

Župani 17 občin na slovenski in italijanski strani meje je danes v Trstu podpisalo pismo o nameri za ustanovitev Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje EZTS Kras-Carso. Podpis je v prostorih deželne palače gostil odbornik dežele FJK za lokalno samoupravo in manjšinske jezike PierPaolo Roberti.

Pismo o nameri za ustanovitev so podpisali županja občine Divača Alenka Štrucl Dovgan, županja občine Hrpelje - Kozina Saša Livec Svetelšek, župan občine Komen Erik Modic, župan občine Miren - Kostanjevica Mauricij Humar, župan občine Sežana Andrej Sila, župan občine Trst Roberto Dipiazza, župan občine Devin - Nabrežina Igor Gabrovec, župan občine Dolina Sandy Klun, županja občine Repentabor Tanja Kosmina, županja občine Zgonik Monica Hrovatin, župan občine Ronke Mauro Benvenuto, župan občine Zagraj Marco Vittori, župan občine Sovodnje ob Soči Luka Pisk, županja občine Foljan - Redipulja Cristiana Pisano, župan občine Doberdob Fabio Vizintin, odbornik občine Tržič Paolo Venni in odbornik občine Milje Andrea Mariucci.

Dogodka sta se udeležila tudi minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, Matej Arčon in minister za kohezijo in regionalni razvoj, Aleksander Jevšek.

Cij EZTS Kras – Carso bo trajnostni razvoj čezmejnega kraškega območja in podpora kakovostnemu turizmu. Arčon je ob tej priložnosti poudaril, da gre za zgodovinsko priložnost za omenjen teritorij, saj se župani in županje na ta način še bolj povežejo v snovanju skupnih projektov, s tem pa dajejo signal o dobrem sodelovanju tudi občanom in občankam, kar je v današnjih časih nemirne Evrope zelo potrebno. Minister Jevšek pa ob te pristavlja, da bo ministrstvo v sladu z zakonom o regionalnem razvoju še naprej veliko pozornosti posvečalo prav obmejnim območjem.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down