Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Po miklavževanju za brezdomce pripravljajo še novoletno praznovanje in dobrodelno akcijo

Miklavzevanje Brezdomci 2023

V Društvu prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote (VZD) že nekaj let skrbijo, da se praznikov in obdarovanja razveselijo tudi tisti, ki si strehe nad glavo ne morejo privoščiti. Tudi letos so v Novi Gorici pripravili miklavževanje za brezdomce. Novost je v tem, da so prvega dobrega moža pričakali v novih prostorih.

''Tako kot vsako leto je tudi brezdomce letos obiskal Miklavž, še prej pa smo pripravili eno kratko zgodbico oz. igrico, ki so jo oblikovali prostovoljci našega društva, in sicer ta igrica govori o čisto vsakdanjem življenju v Dnevnem centru,'' je povedala vodja programa Andreja Ličen.

Na igrico so se pripravljali že mesec prej. Dobro je znano, kako težko brezdomci poskrbijo zase: ''V igrici smo želeli predstaviti, da se bomo trudili videti drugega in dvigati pogled od minljivih stvari k tistim, ki trajajo in so neminljive, in da se ne bojimo napora. To sporočilo je brezdomcem tudi ostalo.''

V Društvu prostovoljcev VZD poudarjajo, da to ni edina tovrstna akcija letos, saj bodo brezdomce v novih prostorih poskušali osrečiti tudi med božično-novoletnimi prazniki: ''Ob koncu leta bomo brezdomce razveselili s praznovanjem, mogoče bomo pripravili tombolo, zagotovo bomo imeli druženje z živo glasbo. Tudi miklavževanje je vsebovalo živo glasbo, prepevali smo in igrali na inštrumente, to imajo brezdomci zelo radi.''

V sklopu omenjenega novoletnega praznovanja zbirajo preprosta darilca v vrednosti do 10€, in sicer kakšne rokavice, nogavice, kape, sladkarije, spodnje perilo, pripomočke za osebno higieno, vitamine, morda tudi križanke, družabne igre in podobno. Dostavite jih lahko osebno ali po pošti Društva prostovoljcev VZD Miren.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down