Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Park ob Vili Rafut bo odprt po velikonočnih praznikih

Park ob vili Rafut bo v torek, takoj po velikonočnih praznikih odprt za javnost, uradnega odprtja se bo udeležila tudi ministrica za kulturo Asta Vrečko. Parkovni kompleks Rafutskega parka z vilo, ki ima status naravne vrednote državnega pomena in kulturnega spomenika lokalnega pomena, predstavlja enega zanimivejših dediščinskih kompleksov v Sloveniji. Za čezmejni prostor pa prenovljen parkovni kompleks pomeni predvsem močan povezovalni element ter izjemno obogatitev prostora in turistične ponudbe obeh Goric, poudarjajo na novogoriški mestni občini.

Obnovljen park pa bo tudi eno od prizorišč dogodkov v sklopu EPK v prihodnjem letu, ko se bo začela tudi obnova vile.

Odprtje parka je bilo sprva napovedovano že takoj v začetku letošnjega leta. Eden od razlogov je bilo iskanje upravljavca parka, poleg tega pa še:

Odprtje parka se je zamikala tudi zaradi dodatnih del, ki so se izkazala po zaključku, tako da smo morali še vložiti cca dobrih 30.000 evrov predvsem na podlagi odvodnje parka, ki se je izkazala pri večjih nalivih, tako da ni samo razlog upravljavec. Upravljavca v bistvu še iščemo, ampak to ni razlog, da se je uradno zamaknila otvoritev,“ je v začetku meseca pojasnil direktor občinske uprave Aleš Markočič. Obnova parka je veljala 2,4 milijona evrov, od tega je sofinanciranje iz naslova Celostnih teritorialnih naložb znašalo 1,3 milijona evrov.

Ob torkovem odprtju je predviden tudi niz brezplačnih vodenih ogledov za širšo javnost, in sicer 2. aprila ob 17. uri, 3. 4. in 6. aprila pa ob 10. in 17. uri. Sicer pa bo Rafutski park odprt vsak dan, vstop bo prost.

Od aprila do novembra bo park odprt med 8. in 20. uro od novembra do marca pa od 8. do 17. ure.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down