Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

OŠ Danila Lokarja Ajdovščina prejela priznanje na področju vzgoje in izobraževanja

Kumerdejeva Nagrada Os Danila Lokarja

Zavod za šolstvo je včeraj v Ljubljani podelil priznanja Blaža Kumerdeja, ki sodi med najpomembnejša priznanja v državi na področju vzgoje in izobraževanja. Med primorskimi šolami so priznanje prejeli na Osnovni šoli Danila Lokarja, in sicer za izjemne dosežke pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalno prakso v partnerskem sodelovanju z njihovim zavodom.

V obrazložitvi priznanja naštevajo številne razvojne projekte, v katerih v zadnjem desetletju sodeluje šola, med njimi je tudi projekt Uvajanje formativnega spremljanja v podporo učenju. „Torej gre za nek drugačen način spremljanja napredka učenca. Ne zgolj s številčnimi ocenami, ker te ne povedo veliko o otrokovem napredku, ampak predvsem na to, da se otroka spremlja na njegovi poti, na njegovem razvoju,“ pojasnjuje ravnateljica OŠ Danila Lokarja, Irena Kodele Krašna.

Šola sodeluje tudi s šolami v tujini, išče pa tudi nove poti dela z učenci priseljenci, z učenci s posebnimi potrebami. Šola izvaja tudi prilagojeni program z nižjim izobrazbenim standardom. V obrazložitvi nagrade so na Zavodu za šolstvo zapisali še, da ravnateljica Irena Kodele Krašna s svojo razvojno naravnanostjo in kakovostnim pedagoškim vodenjem uspešno motivira strokovne delavce za vpeljevanje sprememb in ustvarjanje učeče se skupnosti na šoli.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down