Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Oktet Sotočje, Silva Karim in Drago Sedmak letošnji nagrajenci ZKD Ajdovščina

Zupan Sepmeter
Foto: Martina Skok/X

Zveza kulturnih društev Ajdovščina je kot vsako leto tudi letos pripravila občinsko proslavo v počastitev Dneva kulture. Včeraj so v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini podelili tudi 3 priznanja zaslužnim za kulturni utrip v občini in širše.

Eno izmed priznanj je prejel Oktet Sotočje za 30 let aktivnega zborovskega dela, predstavljanje slovenske pesmi doma in po svetu ter za bogatitev kulturnega utripa.

Priznanje je prejela tudi likovna pedagoginja in ustvarjalka Silva Karim: ''Pripravila je več samostojnih razstav doma in po svetu, sodeluje z revijami Ciciban in Cicido ter z ilustracijami drugod. Je tudi likovna pedagoginja in v tem segmentu ji priznavamo izjemno veliko dela,'' je povedal predsednik ZKD Ajdovščina Artur Lipovž.

Dodal je, da je veliko priznanje prejel zgodovinar Drago Sedmak: ''Za njim so odmevne razstave, predvsem iz obdobja prve svetovne vojne. Njegovo ime stoji pod 127 bibliografskimi enotami. Drago Sedmak je izjemno veliko zbral in zbira muzealije še danes. Sodeloval je pri odkupih večih zbirk.''

V Štekarjevem gradivu je Sedmak odkril dve veliki najdbi, in sicer kopijo filma Ernesta Lugiča, Ko sem bil mrtev, ki spada v obdobje nemega filma in ki je veljal za izgubljenega, ter filma Žongler. Danes ju hrani slovenska kinoteka. Je tudi avtor več knjig in samostojnih prispevkov oz. člankov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down