Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občine se pripravljajo na prevzem namakalnega sistema Vogršček

Štiri občine na Goriškem: Mestna občina Nova Gorica, Šempeter – Vrtojba, Renče – Vogrsko in Miren – Kostanjevica se pripravljajo na prevzem dotrajanega namakalnega razvoda Vogršček, kar naj bi se zgodilo 1. januarja prihodnje leto. Z razvodom naj bi upravljalo podjetje Vodovodi in kanalizacija, koordinacijo med občinami pa je prevzel župan Občine Šempeter Vrtojba, Milan Turk.

Usklajen odlok, v katerem opredeljujejo solastništvo, upravljanje in vzdrževanje razvoda morajo omenjene občine sprejeti do konca leta. Prve obravnave odlokov potekajo te dni, druge pa naj bi bila opravljena do konca leta.

Občine bodo razvod prevzele v lastništvo, nepovraten denar za obnovo pa naj bi dobile iz državnih razpisov. V ta namen morajo občine pripraviti ustrezne in popolne vloge.

V tem primeru prenova ne bo možna, opozarja Turk, in sistem bo ostal v takem stanju kot je, a s sedanjimi stroški obratovanja občine tega stroška ne bodo uspele pokrivati, dodaja. Da pa bi zadeva propadla, se mu zdi zelo neodgovorno, zlasti v trenutnih podnebnih razmerah, ko je kmetijstvo zelo na udaru zaradi zmrzali in suše. Koliko časa bo trajala prenova, je težko oceniti, dodaja. Cevovodov je za 200 kilometrov in če bi bili vsako leto v stanju obnoviti 20 kilometrov, bi za to potrebovali deset let.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down