Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občina Vipava pripravlja celostno prometno strategijo

Muzic
Slika je simbolična

Občina Vipava si prizadeva za varen in učinkovit promet za vse svoje občane, zato so se odločili za pripravo celovite strategije razvoja prometa. Z začetkom priprave dokumenta začenjajo še ta mesec.

''Strategijo bi morali že imeti nekaj let nazaj. Pomembna je, ker je eden izmed pogojev, da se lahko prijavimo na kakšen razpis. Tudi za samo občino je pomembna, da jo imamo. V tem trenutku pa jo potrebujemo izključno zaradi enega razpisa za trajnostno mobilnost, na katerega smo se prijavili,'' je povedal vipavski župan Anton Lavrenčič.

Celostna prometna strategija občine pomembno prispeva k trajnostni mobilnosti in posledično k večji kakovosti življenja v občini. Njen namen je sprememba potovalnih navad in izboljšanje pogojev za hojo, kolesarjenje, javni prevoz ter alternativnih oblik mobilnosti zaradi zmanjšanja obsega osebnega motornega prometa.

V postopku izdelave bodo k sodelovanju povabljeni predstavniki strokovne in širše javnosti, ki bodo podali svoje predloge, ideje in mnenja. Vsa prizadevanja so usmerjena tudi v zmanjšanje emisij v okolje in porabe energije za prevoz.

Kot je Lavrenčič že dejal, Občina Vipava za izvedbo projekta kandidira na Javnem razpisu za sofinanciranje občinskih celostnih prometnih strategij v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju med letoma 2021 in 2027.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down