Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občina Šempeter-Vrtojba po meri invalidov

Sempeter Vrtojba Po Meri Invalidov
Foto: Pavšič Zavadlav / Občina Šempeter-Vrtojba

Zveza delovnih invalidov Slovenije v okviru svojega projekta Občina po meri invalidov vzpodbuja občine za načrtno odzivanje na posebne potrebe invalidov in za njihovo socialno vključevanje, za sožitje in večjo kvaliteto življenja vseh občanov. Letos je listina Občina po meri invalidov romala v Občino Šempeter-Vrtojba.

''Pomembno je, da se zavedamo, da so invalidi ves čas med nami, da je potrebno vse tisto, kar potrebujejo, tudi narediti, če je le mogoče. Včasih so stvari, ki zahtevajo velike stroške, vsaj pri starejših javnih stavbah marsikje manjkajo dvigala in podobne stvari ter je to težko zagotoviti. Tiste stvari, ki pa manj stanejo in jih je mogoče z nekaj dobre volje in manjšimi sredstvi urediti, je smiselno, da se naredi takoj,'' je povedal župan Milan Turk.

Za gibalno ovirane je potrebno odpraviti vse ovire na poti, gluhim in naglušnim pomagati z induktivnimi zankami, prav tako pa poskrbeti za slepe in slabovidne. Občina Šempeter-Vrtojba se bo v tej smeri trudila tudi v prihodnje: ''Vsi projekti, ki jih občina na novo izvaja, upoštevajo vse predpise, ki so relativno strogi oz. nalagajo vsakemu investitorju, da mora vsaj pri javnih stavbah, pa tudi sicer, upoštevati veliko nalog, ki so povezane z osebami, ki so gibalno ali drugače ovirane.''

Želijo še sprejeti ustrezne prilagoditve, ukrepe in dejavnosti v korist invalidom, zato so v projekt vključena številna lokalna društva in posamezni strokovnjaki s področij zdravstvenega in socialnega varstva, zaposlovanja ter nekaterih drugih.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down