Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občina Renče-Vogrsko praznuje polnoletnost: danes slavnostna seja s podelitvijo občinskih plaket

Foto: Obcina Rence-Vogrsko

Najmlajša goriška občina, Občina Renče-Vogrsko, je letos polnoletna. V petek, 26. aprila, praznuje občinski praznik, v spomin na dan, ko so predsedniki treh Krajevnih skupnosti podpisali dokument, ki je bil podlaga za odcepitev od novogoriške občine in ustanovitev svoje.

Trenutni župan Tarik Žigon takrat še ni bil politično aktiven, se pa še kako spomni pobude in želje občanov po lastni samoupravi:

Praznik Občine Renče-Vogrsko je v preteklih letih temeljil na skupnem imenovalcu vseh petih njenih krajevnih skupnosti in to je glina. Letos pa so ubrali drugačno pot:

Sicer se je praznovanje začelo že prejšnji vikend s tradicionalno škuljado, ki ji je že dan kasneje sledil blagoslov konjenikov in kočijažev. Danes sledi slavnostna seja, na kateri bosta občinski plaketi prejela Dragan Zorn iz Bukovice in Irena Komar iz Renč.

V soboto se obetajo Športne igre na Trstelju, ki pa v primeru slabega vremena odpadejo. 30. aprila je tradicionalno kresovanje na Vogrskem, praznovanje pa se zaključi 11. maja z dogodkom Vino s'pod mosta pri mlinu v Renčah.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down