Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ob kolesarski poti v Šempetru pri Gorici novo počivališče s hortikulturno zasaditvijo

V Šempetru pri Gorici se zaključuje projekt hortikulturne ureditve občinske parcele v neposredni bližini Pumtracka oziroma ob kolesarski poti do Nove Gorice. Ureditev se izvaja v okviru LAS-ovega projekta Urbani ekokrog in združuje pet partnerjev, med katerimi je Občina Šempeter – Vrtojba vodilni.

In kaj v praksi projekt prinaša? Nina Fiorelli Derman, višja svetovalka za projekte na šempetrsko-vrtojbenski občini poudarja, da gre za hortikulturno ureditev, ki služi več namenom:

Hkrati služi kot kolekcija rastlin, aromatičnih zdravilnih rastlin, pa tudi okrasnih, sadnega drevja. Obenem služi kot počivališče. Vemo, da je mimoidoča kolesarska steza zelo prometna in popularna.“

Na lokaciji so urejene tudi klopi za počivanje in lesena lopa za orodje z manjšim nadstreškom.

Obenem gre za pilotni ukrep trajnostnega upravljanja s primestnim prostorom, kjer se lahko človek odpočije, pride v stik z naravo tudi v primestnem prostoru.“

Med partnerji v projektu so tudi Biotehniška šola, Materinski dom, Zavod Kartias Samarijan, Dom upokojencev in Območna obrtna zbornica Nova Gorica. Kot še pojasnjujejo na Občini Šempeter – Vrtojba, bodo ranljive skupine iz partnerskih organizacij na lokaciji imele možnosti da se seznanijo s pridelavo zelišč in sadja in se z njimi oskrbovati, seveda pa so vabljeni tudi mimoidoči, da tam preživljajo prosti čas.

Investicija je vredna 140.000 evrov, od tega so iz evropskega sklada za regionalni razvoj prejeli 47.000 evrov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down