Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Novorojenčkom iz Občine Miren - Kostanjevica bodo tudi letos podarili lipe

Miren Lipe Novorojencki

Danes popoldan bo pred stavbo Občine Miren – Kostanjevica župan Mauricij Humar otrokom, rojenim v lanskem letu, podaril sadiko lipe. Gre za tradicionalno prireditev, osmo zapovrstjo, ki je povezana s pobudo Čebelarske zveze Slovenije in projektom Dan sajenja medovitih rastlin. Današnji dogodek bo zaokrožil kulturni program, ki ga bodo oblikovali otroci OŠ Miren.

Vsak novorojenček, ki se je rodil v lanskem letu, bo tako dobil svojo sadiko lipe, ki velja tudi za simbol slovenstva.

„Starši imajo možnost te lipe odnesti domov in jih posaditi na lastnem vrtu, kdor te možnosti nima, pa se vsako leto vzpostavi en nov drevored v naši občini. Letos bomo drevored posadili v Opatjem selu v Športnem parku Java,“ pove Mateja Drnovšček iz Občine Miren – Kostanjevica.

Letos bodo podelili 33 lip za prav tolikšno število novorojenčkov, ki imajo stalno prebivališče v občini. Koliko lip so v vseh letih doslej že podelili? „Ja, je kar že zavidljiva številka: posadili smo že več kot 300 lip, tako da smo občino že lepo opremili s temi cvetovi. Zagotovo je to srčna akcija oz. prireditev, ki jo nameravamo obdržati in peljati naprej.“

Na ta račun so v občini uredili doslej uredili že sedem lipovih drevoredov: novega bodo, kot omenjeno, uredili v športnem parku Java v Orehovljah. Vsako lipo opremijo z imenom novorojenčka.

Foto: Splet Občine Miren - Kostanjevica

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down