Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Novogoriškega so najslabše ocenili

Po raziskavi agencije Ninamedia je bil letos med dvanajstimi župani mestnih občin najslabše ocenjen novogoriški župan Klemen Miklavič, ki so mu vprašani dodelili oceno 2,64, kar je manj od lanske 3,29.

Iz raziskave izhaja, da jih moti predvsem njegova neaktivnost in nedostopnost, da nima vizije, ne izpolnjuje predvolilnih obljub in namenja premalo pozornosti podeželju. Miklaviču v prid pa anketiranci štejejo čezmejno povezovanje z Gorico in projekt Evropske prestolnice kulture 2025. Po raziskavi bi ga ponovno volila slaba petina vprašanih.

Novogoriški župan je v odzivu zapisal, da odgovore težko komentira, ker so bila vprašanja po njegovem zelo splošna in neprecizna. "Tako naj bi odgovarjali anketiranci, čeprav me nekatere njihove navedbe sodeč po siceršnjih odzivih občanov in glede na dosežke v tem mandatu presenečajo."

Kot je še povedal, je epidemija znatno vplivala na lokalno gospodarstvo in pustila 5 milijonsko luknjo v proračunu občine. "Kljub temu smo v tem mandatu nanizali rekordno število investicij, in to tako na podeželju kot v mestu. Obenem smo uspeli pridobiti najvišji znesek evropskih sredstev, in sicer preko 15 milijonov evrov. V kratkem pričakujemo še skoraj 4 milijone evropskih sredstev za prizidek Zdravstvenega doma Nova Gorica. Osvojili smo naslov Evropske prestolnice kulture za leto 2025. Po 18-ih letih urejamo prvo večjo poslovno-ekonomsko cono na območju mesta. Zgradili smo čezmejni sistem odvodnje Nove Gorice za poplavno varnost. S projektiranjem celovite odvodnje omogočamo širitev mesta. S Stanovanjskim skladom RS bomo gradili novo stanovanjsko sosesko z 80 novimi stanovanji. Z Univerzo v Novi Gorici smo v dogovoru za razvoj Centra zelenih tehnologij, s katerim bomo spodbudili razvoj zelenega gospodarstva. Pravkar smo zgradili nov zimski bazen v mestu, zdaj pa začenjamo z gradnjo prizidika Zdravstvenega doma v Novi Gorici in z obnovo Rafutskega parka – ogromnega parka med obema Goricama. Temeljito obnavljamo največjo šolo v Novi Gorici, gradimo nov vrtec na podeželju – v Grgarju, pri čemer so skupne investicije v šole v tem mandatu najvišje. V Braniku smo kupili in uredili prostore knjižnice."

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down