Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Novo dvigalo kot pomembna pridobitev VDC-jeve enote Stara Gora

Untitled Design (87)

Varstveno delovni center Nova Gorica se lahko pohvali z veliko in pomembno pridobitvijo, ki bo izboljšala tako delo zaposlenih kot bivanje uporabnikov. Enota Stara Gora je namreč bogatejša za novejše dvigalo.

''V Stari Gori imamo nastanjenih 75 uporabnikov, večina uporablja invalidski voziček. Dvigalo, ki smo ga do sedaj uporabljali, ni več zadoščalo trenutnim potrebam, zato je bila izgradnja novega dvigala neizogibna in za nas zelo pomembna pridobitev. Pripomoglo bo k večji samostojnosti in neodvisnosti naših uporabnikov, olajšalo jim bo gibanje, da bodo lahko še bolj aktivno sodelovali v naši skupnosti,'' je povedala direktorica Maša Černe.

Poleg dvigala so preuredili tudi vhod v samo zgradbo. Morda velja ob tem izpostaviti, da bo VDC Nova Gorica z začetkom novega leta pridobil tudi novo enoto: ''V Zavodu sledimo ciljem deinstitucionalizacije, prvi koraki so že vidni. V kratkem bomo pridobili tudi novo enoto Center Trnovo, v katerega bomo preselili 20 uporabnikov z motnjo v telesnem in duševnem razvoju in na ta način tudi razbremenili tudi najbolj obremenjeno enoto v Stari Gori.''

Če se vrnemo k dvigalu. Sama investicija je stala približno 300.000 evrov, zavod pa jo je v celoti financiral sam. Novost bo dana v uporabo danes, ob 13. uri, s posebno otvoritvijo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down