Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nove možnosti za gradnjo v Ajdovščini

Ajdovscina Sredisce

Investiranje se bo v ajdovski občini nadaljevalo tudi letos, ko je za to namenjenih še več finančnih sredstev. Zaradi novih investicij občina prodaja tudi nekatere parcele v mestu, kjer želijo zasebniki graditi stanovanjske objekte. Župan Tadej Beočanin:

"Nepremičnine, zemljišča ob Tovarniški cesti se prodajajo z namenom izgradnje stanovanjskega kompleksa s poslovnimi dejavnostmi. Obveza občine je tudi, da se v teh prostorih zagotovi vsaj ena vsebina za področje socialnega varstva ob stanovanjih. Gre za območje med tako imenovanimi Fabršimi bloki in Mlinotestom."

Nepremičnine bodo prodajali na dražbi, ko naj bi se pokazal tudi interes po nakupu zemljišč.

"Konec koncev gre za zanimivo območje. Pred objavo dražbe ne moremo špekulirati o tem, kdo bi se sploh lahko prijavljal na to dražbo. Jaz si seveda želim, da bo dražba uspešna, in v kolikor bo, bomo naše cilje izpolnili."

Tudi na tem območju si sicer občina želi pridobiti katerega izmed socialnih programov. "Gre za usmeritev občine, da ob siceršnjem reševanju stanovanjskega problema med dejavnostmi, ki se jih lahko uvršča med tovrstne objekte, najdejo prostor tudi katerikoli programi s področja socialnega varstva."

Na tem prostoru bi po županovem mnenju lahko zgradili stanovanjsko naselje z do 50 stanovanji. Občina Ajdovščina je sicer v lanskem letu zabeležila dobrih 30 milijonov evrov različnih prihodkov in nekaj več kot 33 milijonov evrov odhodkov. Zaradi primanjkljaja se ni dodatno zadolževala.

"Šlo je za eno finančno zahtevnejših let za Občino Ajdovščina. Celotni prihodki so bili realizirani v znesku dobrih 30 milijonov evrov, odhodki pa 33. Od tega, to si res štejemo v čast, 15 milijonov evrov za investicije, ki so bile v preteklem letu res velike, med temi največja, najintenzivnejša zagotovo investicija v vodovodni sistem Hubelj-Skuk,"

je na včerajšnji seji občinskega sveta pojasnil župan Tadej Beočanin.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down