Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nova Gorica bo tudi letos prizorišče več mednarodnih dogodkov

Mestna Občina Nova Gorica Stavba 1

Nova Gorica se skupaj z Gorico pospešeno pripravlja na leto 2025, ko bo gostila projekt Evropska prestolnica kulture. Bo pa že v tem letu gostila nekaj večjih, tudi mednarodnih dogodkov.

Postajamo vedno bolj zanimivi za organizacijo raznoraznih tudi mednarodnih dogodkov.“

poudarja novogoriški župan Samo Turel. Poleg dogodkov, ki so zaznamovali lansko leto, med katerimi so mladinsko svetovno prvenstvo v namiznem tenisu, svetovno prvenstvo šolanih psov in svetovni čipkarski kongres, so za letošnje leto napovedani naslednji:

Državna obeležitev vstopa Slovenije v Evropsko unijo z mednarodno udeležbo zaenkrat so načelno prisotnost, poleg našega premierja, tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen in pa predsednica italijanske vlade Giorgia Meloni.“

omenjena prireditev se bo v Novi Gorici odvijala na Dan Evrope, 9. maja. V letošnjem letu se obeta tudi športni dogodek:

Lahko napovemo, da bo 14. junija v Novi Gorici zaključek etape kolesarske dirke po Sloveniji. Etapa se bo začela v Ljubljani in se bo čez Vipavsko dolino pripeljala na Primorsko. En del trase bo speljan tudi čez sosednjo Gorico, zaključek pa bo potem v Novi Gorici. Po napovedih naj bi se letošnje kolesarske dirke Po Sloveniji udeležil tudi Pogačar.“

Septembra se v Novi Gorici obeta tudi eno izmed srečanj Foruma slovanskih kultur. Leto 2025 bo, poleg že omenjenega EPK, prinesel tudi dvodnevni letni Interreg dogodek.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down