Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nesoglasja pri prodaji zemljišč na območju Lakenessa

Že nekaj časa je znano, da Občina Renče-Vogrsko prodaja dobrih 5000 kvadratnih metrov površin, ki so predvidene za vzpostavitev turistično-igralniške ponudbe. Lani so svetniki idejni projekt sicer soglasno potrdili, a je kljub temu peterica na zadnji seji občinskega sveta pod točko razno zahtevala vsaj začasen preklic zbiranja ponudb in sklic izredne seje. Razlog naj bi bile spremembe in celo nepravilnosti v razpisu za prodajo 3 zemljišč na območju Lakenessa.

''Svetniki smo sedaj, ko je bila razgrnitev oz. razpis objavljen, videli, da se sama idejna zasnova razlikuje od tega, kar je bilo sedaj razpisano. Zato smo tudi zahtevali izredno sejo, da bi si razčistili vse novonastale zadeve, ki so nastale s tem razpisom,'' je povedal Borut Zorn iz vrst Gibanja Svoboda.

Kot dodaja, želeli so pojasnila, da v prihodnje ne bi prihajalo do nesoglasij in neljubih dogodkov, in ko bi jih prejeli, bi se lahko nadaljevalo s razpisom. Poudarja, da niso proti prodaji: ''Občini je bilo tudi obljubljeno, da bomo nakupili nekaj zemljišč, ki so v lasti potencialnega investitorja, da si zagotovimo ceste oz. dostope do spodnjega dela Lakenessa. To je parcela, na kateri je občina v preteklem mandatu že precej investirala in nočemo, da se občinski denar porablja za stvari, ki v bodoče ne bodo dostopne za vse krajane.''

Na drugi strani je župan Tarik Žigon prepričan, da je to zavajanje. Dejal je, da opozicija ni podala enega ključnega argumenta ali dokazila, ki bi potrjeval odstopanja oz. nepravilnosti. Trdi, da situacija ovira razvoj občine. Ker nasprotujoči svetniki niso predložili ustreznega gradiva, točke in razpravljalca kot veleva poslovnik, kljub večkratnim opozorilom, izredne seje ni bil moč sklicati.

Razlaga, da je do sprememb pri zemljiščih prišlo zaradi parcelacije: ''Podali so argumente, da je prišlo do spremembe pri številkah parcel, ampak do tega je prišlo zaradi parcelacije. Na sami seji so potrdili prodajo zemljišč z enim sklepom, z drugim pa projekt. Na osnovi projekta je kasneje prišlo do parcelacije, ampak to je postopek pri vseh parcelah. To je tudi iz elaborata o parcelaciji razvidno, iz katerih številk so nastale nove, vse je v skladu s sklepom, ki ga je občinski svet sprejel.''

Postopek sprejemanja ponudb in prodaje zemljišč bo zaključen 23. junija.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down