Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na severnem Primorskem bo največ težav povzročala burja

Burja Ajd

Tudi na Goriškem se oziramo v nebo, napovedane so močne padavine z vetrom, danes popoldne in zvečer bodo najmočnejši sunki burje na Primorskem presegali 100 km/h.

Danes se bodo padavine postopno širile proti jugu in popoldne zajele vso Slovenijo. Vmes bodo tudi nevihte. Hladilo se bo, zapihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Meja sneženja se bo popoldne spustila do nadmorske višine okoli 700 m, zvečer in v noči na sredo pa ponekod v osrednji in južni Sloveniji še niže. Temperature bodo dopoldne večinoma še od 12 do 23, popoldne pa le še od 1 do 9 °C, navajajo na ARSO.

Brane Gregorčič z okoljske agencije je za naš radio povedal: "Na severnem Primorskem bo največ težav povzročal močan veter, in sicer močna burja, ki jo pričakujemo nekje okoli 14. ure. Se bo, kot je značilno za burjo, nenadoma začela, in bo v sunkih lahko, v prvih urah, tudi presegala hitrost 100 kilometrov na uro. Torej, čeprav bo dopoldne še pihal tak, večinoma šibak veter južnih smeri, pa bo potem vremenski preobrat kar hiter in zelo intenziven."

Močna burja bo pihala nekje do noči, v prvem delu noči pa bo oslabela, še dodaja: "Ne le na severnem, tudi na južnem Primorskem, zna ta burja - no, na južnem Primorskem bo nastopila kakšno uro, dve kasneje - zna kar povzročati določene težave, ne le v prometu, ampak tudi na kakšni infrastrukturi, kakšni reklamni panoji. Pa tudi na sadnem drevju, sedaj, ko je ravno cvetelo, ni najbolj ugodno, da zapiha tako močan veter in tudi lomi kakšne veje."

Ponoči bodo padavine ponehale, do jutra se bo razjasnilo. Burja na Primorskem bo oslabela. Čeprav se bo kar precej ohladilo, negativnih temperatur na ARSO ne pričakujejo, vsaj ne na severnem Primorskem.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down