Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Goriškem najvišji dnevni prirast okužb doslej

Po novem letu se številu okužb skokovito vzpenja, včeraj je bilo po podatkih NIJZ potrjenih več kot 4000 novih, tako se bližamo najvišjim številkam sredi novembra lani. Pozitivnih je bilo 38,5 odstotka izvidov. Najvišji dnevni porast novih okužb pa smo zabeležili na Goriškem, saj je bilo potrjenih 369 novih okužb po celotni regiji, kar je največ od začetka epidemije.

Pred tem so v regiji 3. novembra lani potrdili 331 okužb, 10. novembra pa 318.

Najbolj izrazit porast je v idrijski občini, kjer so potrdili 83 novih primerov, 66 v Novi Gorici, 59 v Ajdovščini, tudi v ostalih občinah pa so zabeležili dvomestni prirast novih okužb, razen v renško - vogrinski občini 7 in v bovški 6.

Velik porast gre pripisati hitremu širjenju različice omikron, ki naj bi na Goriškem predstavljal že okrog 50 odstotkov novih okužb.

V Zdravstvenem domu Nova Gorica smo preverili, ali je na točki za testiranje za Zdravstvenim domom vrsta za potrditvene PCR teste. Pomočnica direktorice za zdravstveno nego, Mojca Vidic, je pojasnila, da se je število brisov zvečalo, da pa sicer daljše čakalne vrste nimajo. Še vedno velja, da se pozitivni na hitrem testu naročijo na naslov pcr@zd-go.si, če pa imajo simptome, naj kontaktirajo svojega zdravnika, ki bo nato svetoval, kako naprej.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down