Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Mladi parlamentarci razpravljali o duševnem zdravju otrok in mladostnikov

Parlamentarci Ng
Foto: Facebook/Mestna občina Nova Gorica

Včeraj so se mladi parlamentarci ožje Goriške regije ponovno srečali medobčinskem Otroškem parlamentu v Veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica, v organizaciji Medobčinskega društva prijateljev mladine za Goriško.

Prisotnih je bilo 48 učencev iz 12 osnovnih šol šestih goriških občin, njihovi mentorji - župani Mestne občine Nova Gorica Samo Turel, Občine Šempeter-Vrtojba Milan Turk, Občine Renče-Vogrsko Tarik Žigon, Občine Miren-Kostanjevica Mauricij Humar, direktorica občinske uprave Občine Brda Anita Manfreda - in gostja Tina Kodelja, svetovalka iz Zavoda za šolstvo. Delovno predsedstvo so zasedli mladi parlamentarci iz OŠ Šempas, Dobrovo, Kanal in Čepovan.

Razpravljali so o duševnem zdravju otrok in mladih, poleg tega pa podali predloge za izboljšave domačega okolja: ''Predvsem so ti predlogi, kar je po svoje tudi pohvalno, dobro povezani s pomanjkanjem ali širitvijo najprej prostorov za telesno vadbo, igrišč raznih oblik, tudi z igrali, ter prostorov, kjer bi se mladostniki imeli možnost srečevati, družiti in tam tudi kaj skupaj narediti,'' je povedal novogoriški župan Samo Turel.

Skupaj s kolegi župani se je zavezal k temu, da bodo predloge mladih parlamentarcev poskušali čim bolj uresničiti.

Parlamentarci Ajdovscina

Nekaj dni pred tem so o isti temi razpravljali tudi mladi predstavniki ajdovskih in vipavskih osnovnih šol. Na srečanje v veliki sejni sobi Občine Ajdovščina so prišli dobro pripravljeni. Temo duševno zdravje so raziskovali v različnih smereh in prišli do številnih zaključkov, kot so dejstvo, da je zelo pomembno poiskati pomoč, da sta temelja spopadanj z duševnimi stiskami pogovor in ozaveščanje družbe, da moramo biti pozorni na spremembe v počutju mladih in na njihovo doživljanje stisk ipd.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down