Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Med velikonočnimi prazniki vrata odpira grad Rihemberk

Grad Rihemberk Cel

S prihodom pomladi se prebuja tudi dogajanje na gradu Rihemberk. Po navadi grad odpira svoja vrata pred državnim praznikom 27. aprila, a so se v dogovoru z Mestno občino Nova Gorica odločili, da bodo letos prve obiskovalce sprejeli med velikonočnimi prazniki.

''Grad bo odprt tudi na velikonočno soboto, nedeljo in ponedeljek ter nato vse konce tedna do sredine novembra, torej začenjamo sezono prej. Grad bo odprt, na njem kot vedno stoji kostumiran vratar, ki sprejme goste, jih povabi v interpretacijski center, kjer imamo predstavitev na temo Nature 2000 in narave na gradu in njegovi okolici, na voljo je pa tudi družinska igra Zakladi gradu Rihemberk, ki bo polepšala dan družinam,'' je povedala Bojana Čibej, direktorica Zavoda za oblikovanje prostora, zgodovino in umetnost Svitar, ki je upravnik gradu.

V soboto bodo, ob 10. uri, v počastitev pričetka nove sezone dvignili zastavo na najvišjem grajskem obrambnem stolpu v Sloveniji.

Za vse obiskovalce tudi v novi sezoni imajo pripravljena unikatna grajska doživetja, ki jih iz leta v leto izboljšujejo in z njimi presenečajo ter navdušujejo vse generacije: ''Zavod Svitar je na gradu Rihemberk naredil čudež, ker se samofinanciramo in smo pretekla leta namenili bolj kreaciji in gradnji programov kot sami implementaciji ter prodaji. Zdaj bomo teh 6 programov, ki so se sestavljali tudi na podlagi znanja v interpretaciji dediščine, ki jo izpolnjujemo vsako leto tudi na evropskem nivoju, končno imeli čas ponuditi trgu, tako da se bomo potrudili, da bo prepoznavnost naših programov šla med širšo publiko.''

Veliko bodo delali prav na prepoznavnosti, saj Grad Rihemberk ni toliko poznan po celotnem slovenskem območju. Pri tem bo Zavodu Svitar priskočil na pomoč Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina.

Sicer so z obiskom v lanski sezoni bili zadovoljni, še najbolj z rastjo števila obiskovalcev v času igranih programov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down