Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Likovni natečaj, ki osvešča otroke: ''Varnost v prometu je v največji meri odvisna od ravnanja in vzgoje staršev!''

Untitled Design (91)

Včeraj dopoldan je v avli Goriške knjižnice Franceta Bevka v Novi Gorici potekala tradicionalna zaključna prireditev likovnega natečaja in preventivne akcije »Varno na poti v šolo in domov«, ki so jo tudi letos organizirali in izvedli na območju Policijske uprave Nova Gorica za učence nižjih razredov osnovnih šol na Severnem Primorskem.

''Policijska uprava Nova Gorica je tudi letos izvedla likovni natečaj, katerega cilj je osveščanje otrok glede varne udeležbe v cestnem prometu. Otroci in mladoletniki so namreč v cestnem prometu največkrat udeleženi kot pešci, potniki v avtobusih, sopotniki v osebnih vozilih in kasneje tudi kot vozniki koles oz. koles z motorjem. Varnost otrok je v največji meri odvisna od ravnanja in vzgoje staršev, obnašanje in ravnanje otrok v cestnem prometu pa je odvisna tudi od njihovega poznavanja in spoštovanja prometnih pravil,'' je dejal Dean Božnik, predstavnik za odnose z javnostmi in samostojni policijski inšpektor ter dodal, da k večji prometni varnosti in zmanjšanju števila prometnih nesreč lahko prav vsi udeleženci prispevamo z večjo previdnostjo in strpnostjo na cestah.

Sicer pa otroci in mladoletniki spadajo v skupino t. i. "šibkejših" oz. ''najranlivejših'' prometnih udeležencev, ki se zelo redko pojavljajo kot povzročitelji prometnih nesreč: ''Po statističnih podatkih se je na območju novogoriške policijske uprave (podatki veljajo do 3. decembra letošnjega leta) zgodilo skupno 840 prometnih nesreč. Pri tem pa so glede na omenjeno skupno število otroci in mladoletniki letos udeleženi v skupno 35 prometnih nesrečah, kot povzročitelji pa so bili udeleženi v 18 nesrečah.''

Zaradi posledic prometnih nesreč letos na srečo ni umrl noben otrok ali mladoletnik. Huje telesno poškodovani so bili 3, 25 otrok in mladoletnikov pa je bilo lažje telesno poškodovanih.

Sicer pa je komisija likovnega natečaja, v katerem so sodelovali učenci OŠ Šempas, Solkan, Ivana Roba Šempeter in Frana Erjavca Nova Gorica, med približno 200 prispelimi likovnimi deli izbrala 20 najboljših. Z današnjim dnem so razstavljena na otroškem in mladinskem oddelku Goriške knjižnice Franceta Bevka v Novi Gorici, tam pa bodo do vključno 30. decembra.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down