Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Letos v prenovo mestni trg in tržnica, sledi še prenova Trga 1. maja

Z začetkom izgradnje tolminske obvoznice se obeta prenova širšega območja v centru mesta. Na to temo so prejšnji teden pripravili tudi javno razpravo, kjer so predstavili idejne načrte za prenovo tržnice in starega mestnega jedra Tolmina.

„Začenjamo tudi z izgradnjo obvoznice in bo na ta način samo središče Tolmina, stari del Tolmina dobil drugačen pomen, več možnosti bodo tam imeli sedaj kolesarji, pešci, domačini,“ pravi župan Uroš Brežan.

Pričeli so z delavnicami s profesorjem Tomažem Krušcem, na katerih so sodelovali tudi občani, sedaj pa se bliža izvedbena faza. Dobrih 600.000 evrov vreden projekt prenove mestnega trga je pripravljen, pričel se bo v drugi polovici letošnjega leta, po zaključeni investiciji v Hotelu Dvorec. „Delavnici, ki smo jih imeli na temo ureditve tržnice in starega placa v Tolminu, pa bomo zaključevali na ta način, da bo sedaj pridobljeno gradbeno dovoljenje na podlagi vseh debat, ki smo jih imeli.“

Do 3. marca še zbirajo pobude in predloge o idejnih načrtih, ki so bili predstavljeni prejšnji teden. Prenova tržnice je ocenjena na 200.000 evrov in bo predvidoma šla v izvedbo že v jesenskih mesecih. Kar milijon in pol evrov pa bodo namenili za prenovo starega trga – Trga 1. maja, ki bo stekla prihodnjih dveh letih. „Je predvideno tlakovanje vseh površin, predvideno je, da se umaknejo vsa parkirišča, predvidena je tudi delna ozelenitev. Podoba bo popolnoma nova.“

(Foto: Trg 1. maja, Nina Trušnovec)

Še vedno potekajo tudi dogovori z družbo Petrol, ki naj bi se umaknila iz središča Tolmina. Cesta skozi center bo po izgradnji obvoznice namreč postala veliko manj prometna.

(Naslovna foto: pokrita tržnica, Nina Trušnovec)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down