Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Komen - človekova temeljna pravica je živeti v svobodi

Komenslovesnost

Ohranjanje spomina na ta tragičen dogodek je težko a vendarle plemenito dejanje, ki ga negujemo iz spoštovanja do naših prednikov in za spomin in opomin za naše otroke. S temi besedami je Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, Matej Arčon, pospremil spominsko proslavo ob 80. letnici požiga vasi krajev Komen, Tomačevica, Mali Dol, Divči, Jablanec in Rihemberk -. današnji Branik, ki so jo včeraj priredili v komenski dvorani, sočasno pa tudi v Braniku.  Slovesnost v Komnu so sooblikovali mladi, ki po ministrovem mnenju zgledno negujejo spomin na tragične dogodke iz polpretekle zgodovine

To, da je človekova temeljna pravica živeti v svobodi, je v svojem nagovoru izpostavila tudi predsednica komenskega odbora društva izgnancev slovenije 1941 - 1945, Sabina Godnič, ki je med zbrane v dvorani prenesla tudi misli predsednice društva izgancev Slovenije Ivice Žnidaršič, ki je poudarila , da so se rane resda zacelilie, ostale so pa globoke brazgotine.

Da je pravilno da se spomin na vojne rane neguje, je izpostavil tudi komenski župan Erik Modic

Kulturni program včerajšnje proslave so sooblikovali učenci osnovne šole Komen, pevci Mešanega pevskega zbora Cominum iz Komna, in pihalna sekcija komenskega orkestra.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down