Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ključno je hitro opozarjanje

Gasilci Dron

Kako odkrivati in preprečiti požare z novo tehnologijo je v tema razstave v Kosovelovem domu v Sežani, ki so jo odprli včeraj. Interaktivno razstavo „Tehnologija proti požarom - izumi, ki nam pomagajo ustvarjati boljši svet“ je pripravil Urad za intelektualno lastnino skupaj z Evropskim patentnim uradom.

Na odprtju razstave je zbrane nagovoril državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo Dejan Židan: „Smo se dogovorili z Evropskim patentnim uradom, da v Sloveniji kot prvi organiziramo skupno razstavo, in sicer inovacijam na področju varstva pred požari."

Mednarodna razstava predstavlja preplet inovacij, izumov in patentov, požarne varnosti ter ponovnega pogozdovanja Krasa, ki ga je pred dvema letoma prizadel požar. Kakšne so inovacije na tem področju? „V prvem koraku gre predvsem za hitro opozarjanje. Če takoj ukrepamo, je škoda bistveno manjša. Torej, prvi korak, kako hitreje ugotoviti, kako hitreje opozariti in potem, kako hitreje moderno tehniko, ki temelji na avtomatizaciji in digitalizaciji vključiti tako pri varovanju ljudi kot tudi njihovega premoženja.“

Razstava bo na ogled do 21. aprila.

(Foto: Kosovelov dom Sežana)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down