Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kdaj bo zaključena izgradnja krožišča na vrtojbenski obvoznici?

Krozisce Lesnina Momax Vrtojba
Foto: Facebook/Ivo Podbersič

Izgradnja krožišča na vrtojbenski obvoznici, v neposredni bližini Lesnine in Momaxa, je državna investicija. Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je županu Občine Šempeter-Vrtojba Milanu Turku zagotovila, da naj bi dela bila dokončana do konca preteklega leta, a se zadeva, vsaj tako se zdi, nikamor ne premakne.

''Zelo verjetno so bila razlog sredstva, ki jih ni nikoli dovolj. Mi smo vseeno bili zadovoljni in srečni, da se je v to investicijo šlo, ker ni samo po sebi umevno, da se država za takšne investicije odloča,'' je povedal Turk in zagotovil, da krožišče seveda bo dokončano, rok pa je zaenkrat še neznan, predvidoma bodo prvi avtomobili po njem vozili v nekaj mesecih.

''Upam pa, da ne bo še kakšnih poplav ali podobnih naravnih nesreč, kamor so bili ti delavci tudi poslani. Vmes je država rok tudi izvajalcu s konca lanskega leta podaljšala. Ne vem točno do kdaj, ampak del gotovo ni za več kot nekaj mesecev. Če bi bila zima zelo deževna, ne bi mogli delati, ampak mislim, da lahko sedaj tam delajo vsak dan.''

Občina želi z državno pomočjo na tem odseku vrtojbenske obvoznice rešiti še eno od niza problematičnih križišč, kjer so možnosti za nesrečo velike. Bodo pa v sklopu izgradnje krožišča urejene tudi ustrezne površine za kolesarje.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down