Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Jezero na Mostu na Soči bodo uredili s pomočjo državnega razpisa

Foto: soca-valley.som

Občina Tolmin je prejela razveseljivo novico z Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Preko njegovega razpisa si je zagotovila kar 350 tisoč evrov za ureditev vstopnih točk ob jezeru na Mostu na Soči.

Do leta 2025 se bo uredilo tri mikrolokacije na bregovih jezera na Mostu na Soči - Vodivčkov zaliv, Melanov zaliv in zaliv pri Modrejcah, razkrije tolminski župan Alen Červ: ''To je na območju med Mostom na Soči in Modrejcami. Tam je trenutno bila poleg te poti raba nekoliko mešana in neurejena.''

V okviru dobrih 580 tisoč evrov vrednega projekta, pri katerem bo preostala sredstva zagotovila Občina Tolmin, se bo uredil dostop do vode, postavila urbana oprema in informacijske table, na eni od točk bo urejen tudi prireditveni prostor.

''Sedaj urejamo na treh lokacijah infrastrukturo za ciljne skupine. Na eni strani bo v Vodivčkovem zalivu pristan in potrebna infrastruktura za ribiče, na drugi strani pa v Melanovem zalivu urejamo platformo za prireditve, dostop do vode, sončenje ter vso potrebno infrastrukturo za kopalce. Tudi samo plažo ob naselju Modrejce nadgrajujemo, da bo v sonaravnem duhu in še bolj prijazna za obiskovalce,'' dodaja župan.

Letos je predvidena izdelava investicijske in projektne dokumentacije, za kar ima Občina Tolmin sredstva že zagotovljena v sprejetem proračunu za leto 2023, izvedbena dela pa bodo sledila v letu 2024 in 2025.

Foto: Občina Tolmin

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down