Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Javni interes ajdovske občine pri državnih zemljiščih ob letališču in stavbi Doma starejših občanov

Ajdovski svetniki so potrdili javni interes, ki ga ima občina pri Domu starejših občanov v Ajdovščini in z zemljišči na območju ajdovskega letališča. To pomeni, da si bo občina prizadevala, da bi nepremičnine pridobila v svojo posest.

''Sprejetje sklepa o razglasitvi javnega interesa za pridobitev nepremičnin od države je skladno z Zakonom o spodbujanju regionalnega razvoja in predstavlja prvi korak, s katerim občina izkaže namero in vloži vlogo za pridobitev teh nepremičnin. Sedaj so na naši strani izpolnjeni vsi pogoji, ki jih moramo izpolnjevati zato, da lahko vlogo oddamo. Potem pa je na posameznih ministrstvih in vladi, da o teh vlogah odločijo,'' je povedal ajdovski župan Tadej Beočanin.

Bolj se mudi s pridobivanjem lastništva zemljišč ob letališču, saj se na tem območju že pripravlja dokumentacija za gradnjo novega zdravstvenega doma: ''Pričakujem, da bomo vlogo za gradbeno dovoljenje za zdravstveni center oddajali nekje v sredini letošnjega leta, mogoče proti koncu poletja, kar pomeni, da moramo do takrat imeti rešeno tudi situacijo z lastništvom zemljišč. Pričakujemo, da bo ministrstvo to vlogo obravnavalo promptno, kasneje tudi vlada in sprejela ustrezen sklep, s katerim se bodo zemljišča prenesla na občino.''

Po preselitvi Doma starejših občanov v novo stavbo želi Občina Ajdovščina pridobiti obstoječo stavbo, ki jo bodo prav tako namenjali za potrebe starejših in Varstveno delovnega centra: ''Več vsebin se predvideva v tem objektu: najprej ga želimo še vedno namenjati družbeni skupini starejših ljudi, tako s servisnimi prostori kot so skupne pralnice, skupna kuhinja oz. odprta, javna kuhinja, nadalje za nastavitvene, bivalne enote za starejše, objekt pa dobiva tudi druge vsebine, ki so povezane z infrastrukturo za potrebe izvrševanja politike s področja sociale.''

Del stavbe pa bi radi namenili tudi raziskovalnemu središču za področje aktivnega in javnega staranja, ki naj bi ob pomoči univerze zaživelo v prihodnjih letih.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down