Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Japonsko kulturno ambasado odslej gosti vinarska hiša Movia

21 kulturnih ambasad trenutno plete zgodbo projekta Festivala Vizualnih Umetnosti Art Circle – Krog umetnosti.  Japonsko veleposlaništvo je k projektu pristopilo leta 2016, od včeraj pa japonsko kulturno ambasado gosti vinarska hiša Movia.

Slavnostni pozdrav ob začetku sodelovanja je včeraj skupaj z gostitelji izrazil veleposlanik Japonske v Sloveniji Hiromichi Matsushima. Kot je izpostavil, so zelo veseli, da tako krasna klet gosti japonsko kulturno ambasado ter da si želijo kulturno izmenjavo pri vinarski hiši Movia nadaljevati za vedno.

Umetniški direktor Kroga umetnosti Klemen Brun je temu dodal:

»Umetnost je zadeva, ki zajema cel svet. Se pravi povezovanje. Uradna diplomacija, pa sodobna umetnost, se pravi umetniki, pa lokalni gostitelji oziroma ponudniki je neka naravna povezava in tudi ta povezava omogoča, da se ta zgodba in vse te zgodbe in vse te kulture popeljejo širom sveta. Se pravi informacija, znanje, kultura, domača tukaj naša, gre na tak način v cel svet.«

Gostitelj Aleš Kristančič iz Vinarske hiše Movia, ki je tudi sicer zelo predana umetnosti, pa je včeraj poudaril, da ga pri Japonski prevzema filozofija čistosti v kulinariki in da njihova klet na Japonsko vina izvaža že več kot tri desetletja.

»Mi si želimo prav mogoče tudi take povabiti, ki so na eni strani kulinarični mojstri in zraven še umetniki, recimo na platnu.«

Projekt Art Circle je vključen v program Evropske prestolnice kulture G0!2025. Do takrat se pri Art Circle nadejajo, da bi krog umetnosti sestavljalo ravno 25 kulturnih ambasad.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down