Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Gradnja novega doma starejših občanov v Ajdovščini se zaključuje

Dso Ajdovscina

V Ajdovščini se približuje zaključku gradnja novega doma starejših občanov Kresnice. Uporabno dovoljenje za novo stavbo naj bi pridobili do konca leta, selitev iz stare v novo stavbo pa načrtujejo marca, je povedala direktorica doma starejših občanov Tanja Stibilj Slemič:

“Gradnja novega doma Kresnice se zaključuje. Trenutno potekajo pregledi za izpeljavo tehničnega pregleda. V planu je, da je do 20. pridobljeno uporabno dovoljenje in zdaj vlagamo vse napore, da bi to časovnico ujeli.“

V njem bo šest oddelkov s po 20 stanovalci in dva oddelka s po 12 stanovalci, ki bosta namenjena osebam z demenco. Na voljo bo okoli 9000 kvadratnih metrov površine, v njem bo prostor za 149 postelj.

Povedati pa je potrebno tudi to, da smo se morali naknadno odločiti tudi za zadolžitev v višini 2,2 milijona, če želimo ta projekt izpeljati do konca. Računamo na približno 15 milijonov, dobili smo 12 milijonov s strani države oziroma Evropske unije, dva milijona 200 tisoč je zadolžitev doma in ostalo je prispevek Občine Ajdovščina.“

Število stanovalcev doma bo sicer po selitvi ostalo skoraj enako kot doslej, imeli pa bodo večje in ustreznejše prostore. Zato tudi novih zaposlovanj ne bo, bodo pa v prihodnjih letih morali nadomeščati tiste delavce, ki se bodo upokojili.

Na fotografiji: sedanja stavba DSO Ajdovščina

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Maks - ne le knjigarna in kavarna, v torek po 11. uri!

Preberi več

Boscarol začenja novo podjetniško zgodbo: pridelavo mesa v laboratorijih. V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Oglasi
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down