Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Gorici povezuje v EPK barvo "preoblečeni" mini avtobus

Go2025 Bus Fotoanarojc 28

Po Novi Gorici in Gorici je te dni pričel voziti minibus v turkizni barvi in z logotipom GO!2025. Mini avtobus v preobleki evropske prestolnice kulture vozi kot mestni avtobus in tudi po krožni čezmejni liniji od avtobusne postaje v Novi Gorici do železniške postaje v Gorici. Prevoz potnikov subvencionirata obe goriški občini, so sporočili iz Zavoda GO!2025.

Čezmejni avtobus bo obiskovalce opozarjal na pomembne programske in turistične točke evropske prestolnice kulture, nameravajo pa ga opremiti tudi z večjezičnimi frazami. V Zavodu GO! 2025 se nadejajo, da bi se pobudi pridružili tudi drugi prevozniki v somestju obeh Goric.

"Sveža preobleka avtobusov v barve evropske prestolnice kulture simbolično predstavlja tudi našo zavezo, da bomo v času EPK za vse občane in obiskovalce zagotovili mobilnost na najvišji možni ravni. Z avtobusnimi prevozi in sistemom izposoje navadnih ter električnih koles bomo obiskovalcem omogočili prevoze do prizorišč evropske prestolnice kulture. Nadgradili pa bomo tudi povezave z letališči in železniškimi postajami ter mednarodne linije, s čimer bo povezljivost v tem času na še veliko višji ravni kot sedaj," je povedal Tadej Luznik, regijski direktor prodaje v družbi Nomago, ki skupaj z goriškim podjetjem ATP zagotavljata potniški prevozni servis.

Vozni red čezmejnega avtobusa je objavljen na strani APT Gorizia in Nomaga.

https://www.aptgorizia.it/wp-content/uploads/2024/02/Linija-med-Mestni-linijski-prevoz-Gorica-Zima-2023-2024-od-29-01-2024.pdf

https://www.nomago.si/avtobusni-prevozi/mestni-promet/nova-gorica/vozni-red

Zaradi obnove na Trgu Evrope je tamkajšnja postaja začasno ukinjena. Avtobus vozi od ponedeljka do sobote, za vozovnico je potrebno odšteti 1,3 evra.

(Foto: Ana Rojc)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down